Bilts Belang: bestaande coalitie in ivoren toren

Bilts Belang bereidt zich voor op de rol van oppositieleider, nu de bestaande coalitie niet bereid lijkt uit de ivoren toren af te dalen en haar macht te delen. Op woensdag 24 maart jl. in het WVT gebouw te Bilthoven stond tijdens de eerste bijeenkomst van Bilts Belang na gemeenteraadsverkiezingen één vraag centraal: Bilts Belang in coalitie of oppositie?Bilts Belang  liet de 40 aanwezigen weten dat wij een brede coalitie voorstaan met VVD, D66, GroenLinks/PvdA en Bilts Belang. Tot teleurstelling van de zaal moesten wij  constateren dat informateur Doedens geen enkele poging had gedaan om deze mogelijkheid bespreekbaar te maken om daarmee aan Bilts Belang als winnaar van de verkiezingen een passende positie te geven.

De bestaande coalitie van VVD, D66 en GroenLinks/PvdA loopt achter de feiten aan omdat pas na de verkiezingen over bezuinigingen is gesproken. Volgens de fractievoorzitter van Bilts Belang zou een externe formateur nodig zijn en zou een burgerpeiling bij de kiezers over de wenselijke coalitie uitkomst kunnen bieden om in De Bilt de politiek te vernieuwen.

Bilts Belang presenteerde 12 tekorten van het gemeentelijk beleid waarop Bilts Belang het particulier initiatief in de toekomst de helpende hand wil bieden.

Geplaatst in Nieuws vanuit de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *