Bilts Belang kraakt zwembadplan

Dinsdagavond 9 november waren er honderden bewoners afgekomen op het plan nieuw zwembad, sport- en zalencentrum in het Wittecentrum in De Bilt.

Er was een rondetafelbijeenkomst in het Gemeentehuis georganiseerd met gemeenteraadsleden en bewonersgroepen. Het overgrote deel van de bewonersgroepen had ernstige bezwaren.

 Bilts Belang was woordvoerder. Onze mening: “Vlak voor de jongste gemeenteraadsverkiezingen heeft GroenLinks/PvdA in grote haast zonder overleg met de Raad een plan voor het zwembad geparachuteerd. En nu zit de Raad met het probleem om dit nog recht te breien. Dat kan alleen als dit plan wordt ingetrokken”

De kritiek op het plan is velerlei. Voor de financiering wordt hoogbouw gepland. Mensen in Brandenburg en andere plaatsen krijgen opeens nieuwe bouwmassa’s voor hun neus. Nieuwe bewoners die voor de groene woonomgeving kozen, zien hun woongenot aangetast. Grotere verkeersstromen worden gevreesd, maar zijn niet in de plannen meegenomen.

De financiering van het zwembadplan rammelt aan alle kanten. Waar andere gemeenten woningbouwprojecten opschorten omdat de woningmarkt op slot zit, doet De Bilt alsof er geen economische crisis is. Rost van Tonningen ziet allerlei gemeentelijke deelplannen met hoogbouw voorbij komen waarin de samenhang ontbreekt.

Er is dringend behoefte aan een totaalplaatje waarin alle projecten in Brandenburg, Melkweg, de Leijen-Zuid, Tuindorp, Weltevreden, en ook het centrum en Vogelzang in totaal worden bekeken. Alleen al voor de verkeerssituatie en het behoud van het dorps karakter. Voor al die projecten is ook één overall financieringsplan nodig. Nu staat elk plannetje apart.

“Herstel het draagvlak voor deze besluitvorming door gemeenteraadsbreed samen met bewonersgroepen in een open besluitvormingsproces het best mogelijke plan te ontwikkelen. En doe het slagvaardig”, aldus Bilts Belang

Geplaatst in Nieuws vanuit de fractie.

3 reacties

 1. Mijn dochter van 11 klaagt vandaag dat ze geen goed boek meer heeft. Ze leende die altijd bij de bibliotheek in De Bilt.
  Ze kon daar zelf lopend naar toe. De kleine brand in het gebouw is aangegrepen om deze voorziening te schrappen. Hierover hoor ik bijna niets.

 2. Geachte Heer,

  Het is mij nog volstrekt onduidelijk wat en waar U het zwembad wilt hebben. Het Witte Centrum lijkt mij wat de kosten betreft totaal waanzinnig.

  Hoogachtend,
  de Heer J.J.Wolf

 3. Geachte heer Wolff,

  Het bestaande zwembad is dusdanig verouderd, dat renovatie een onverstandige zet zou zijn. Er is onderzocht, dat een nieuw zwembad direct achter het bestaande bad gebouwd kan worden. Gedurende de bouw kan dat oude bad nog in bedrijf zijn en als de bouw klaar is, kan het oude bad gesloopt worden.

  Met vriendelijke groet,
  Han IJssennagger, fractievoorzitter/lijsttrekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *