Een factor van belang

Tot op heden kon het zittende college nog varen op de koers die in 2004 was ingezet om de gemeente in een paar jaar weer financieel gezond te maken. Nu dit college volledig op eigen kompas moet varen, is de gemeente prompt gedaald op de ranglijst van financieel gezonde gemeenten in onze provincie. Toen Bilts Belang vorig jaar verkondigde, dat De Bilt in zwaar weer verkeerde, rolden alle collegepartijen over ons heen. De feiten hebben ons gelijk gegeven. De Bilt is de grootste daler op die ranglijst, terwijl we op de lijst van rijkste gemeenten inmiddels op de twee-na-onderste plaats staan. In gewoon Nederlands gezegd: we zijn een van de armlastigste gemeenten in onze provincie.

Bilts Belang was de enige partij die bij de verkiezingen in 2010 al durfde te verkondigen, dat bezuinigd kon worden op subsidies voor mensen die het best zelf kunnen betalen. Geen populaire boodschap, maar je toont wel dat je verantwoordelijkheid durft te dragen en dat de burgers vóór de verkiezingen ook durft te vertellen. Ook als dat misschien wat stemmen kost. In bedekte termen schrijft het college nu, dat dat ook gaat gebeuren. Bilts Belang is een factor van belang geworden.

Geplaatst in Nieuws vanuit de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *