Potverteren en 13oeren 13edrog

Potverteren en 13oeren 13edrog, zo kan je het beleid van de afgelopen zes jaar van dit college noemen. Potverteren, omdat de reserves in deze collegeperiode fors geplunderd zijn. Boerenbedrog, omdat met dat geld vóór de verkiezingen nog snel wat leuke dingen worden gedaan. Veel noodzakelijke bezuinigingen worden echter over de verkiezingen heen getild of worden dan pas door de burger gevoeld.

Daarnaast wordt de invloed van de gemeenteraad (en dus van de oppositiepartijen, zoals Bilts Belang) steeds verder uitgehold. We gaan in toenemende mate op allerlei gebieden in gemeenschappelijke regelingen met andere gemeenten samenwerken. Een goede zaak als dat kosten bespaart, maar de controlerende taak van de gemeenteraad wordt daarbij steeds verder beperkt. Een motie van Bilts Belang om dit tegen te gaan kreeg geen steun van de andere partijen.

Als klap op de vuurpijl heeft dit college, met valse argumenten, een reden gevonden om in het jaar vóór de verkiezingen allerlei festiviteiten aan de kiezers aan te bieden. Het college houdt, tegen de mening van deskundigen, vol dat de gemeente in 2013 900 jaar bestaat, terwijl dat in 2022 het geval is. Zonder problemen wordt 250.000 euro over de balk gejaagd. Het wordt hoog tijd voor echt Bilts Belang.

Geplaatst in Nieuws vanuit de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *