Potverteren en 13oeren 13edrog

Potverteren en 13oeren 13edrog zo noemden wij in juni bij de voorjaarsnota het beleid van dit college in de afgelopen zes jaar. Potverteren, omdat de reserves (zeg maar onze spaarpotjes) in deze collegeperiode fors geplunderd zijn. 13oeren 13edrog, omdat met dat geld nog snel even vóór de verkiezingen wat leuke dingen voor de mensen worden gedaan. Veel noodzakelijke bezuinigingen worden echter visieloos over de verkiezingen heen getild of worden dan pas door de burger gevoeld.

Intussen zijn we een half jaar verder en is De Bilt in zwaar weer terecht gekomen. Doordat dit college de uitvoering van veel infrastructurele werken sinds 2006 niet voortvarend heeft aangepakt, worden we bij al deze plannen onnodig getroffen door de economische crisis. We lopen nu al maximaal voor  ruim 55 miljoen euro risico’s, terwijl we slechts een weerstandsvermogen hebben van minder dan 25 miljoen. Naar schatting van het college zelf gaan we daadwerkelijk voor 26 miljoen het schip in. De structurele risico’s kunnen we tot de verkiezingen in 2014 nog net opvangen, maar daarna moeten we heel erg fors bezuinigen of de belastingen met zo’n 80%(!) verhogen. En dat verzwijgen de collegepartijen maar al te graag tot na de verkiezingen!

Geplaatst in Nieuws, Nieuws vanuit de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *