Bilts Belang is blij met handtekeningenactie voor zwembad!

De partijen (Bilts Belang, CDA, SP en ChristenUnie) die in juli na de laatste Raadsvergadering de koppen bij elkaar hebben gestoken om een politiek en maatschappelijk draagvlak te vinden voor de aanleg van een nieuw zwembad, zijn blij met de handtekeningenactie voor een zwembad.

Zij zien deze handtekeningen als ondersteuning voor hun initiatief en om daar vooral mee door te gaan. De initiatiefgroep heeft inmiddels een aantal gesprekken gevoerd met deskundigen uit de kring van o.a. de zwemclub en hebben vernomen, dat zij binnenkort met een kansrijk voorstel komen. De groep acht alleen een initiatief en daarop volgend raadsvoorstel kansrijk, indien dat initiatief van begin af aan door flink wat partijen in de Raad wordt ondersteund. De groep is er inmiddels ook van overtuigd, dat alleen een zwembad van 35×25 meter een volwaardig zwembad kan zijn. Partijen roepen dan ook andere politieke partijen op om samen te werken en zich achter dit initiatief te scharen!

Aanleiding tot de initiatiefgroep was het feit, dat in de laatste Raadsvergadering in juli een motie van de SP door de meerderheid van de Raad werd afgewezen, waarin het college werd opgeroepen om nieuwbouw of renovatie van het zwembad op de huidige locatie te onderzoeken. De wethouder gaf daarna aan, dat alternatieven niet mogelijk zouden zijn en dat zwembad Brandenburg gesloten zou moeten worden.

Geplaatst in Nieuws, Nieuws vanuit de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *