Bilts Belang stelt vragen over misbruik gemeentegelden voor verkiezingspropaganda

Bilts Belang wil opheldering over het misbruiken door de collegepartijen van gemeenschapsgeld voor verkiezingsdoeleinden.

De week vóór de Raadsverkiezingen in 2010 werd de Biltse gemeenschap onaangenaam getroffen door het feit, dat het college zich op kosten van de gemeente in de verkiezingsstrijd mengde door het plaatsen van een paginagrote advertentie, waarin eenzijdig alleen de zegeningen van vier jaar PvdA/GroenLinks-, VVD- en D66-beleid werden vermeld. Bilts Belang is van mening, dat hiermee gemeenschapsgeld voor partijpolitieke propaganda werd gebruikt. Het plaatsen van een dergelijke advertentie onder het mom van “verantwoording af leggen” vlak vóór de verkiezingen met alleen maar positief uitgepakte resultaten van het collegebeleid, kan geen ander doel dienen dan het in positieve zin willen beïnvloeden van de kiezer en is daarmee per definitie zuivere verkiezingspropaganda.

Bilts Belang vraagt het college of het dit keer bereid is af te zien van het plaatsen van een dergelijke advertentie op kosten van de gemeente. En als het college daar niet toe bereid is om voor de niet-collegepartijen een even grote advertentieruimte te betalen, waarin deze partijen alle mislukkingen van vier jaar VVD-, PvdA/GroenLinks- en D66-beleid kunnen vermelden.

Bekijk hier de vragen: Vragen Bilts Belang Verkiezingsadvertentie

Bekijk hier de advertentie uit 2010: Advertentie Biltsche Courant 24-02-2010

Geplaatst in Nieuws, Nieuws vanuit de fractie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *